Welkom bij mijn aller-eerste blogbericht!

Al maanden speelde ik met het idee om een blog te starten, maar er was altijd wel iets dat me tegenhield. Kan ik wel voldoende goed schrijven? Zit er iemand te wachten op wat ik te vertellen heb? Waarover zou ik wel/niet schrijven? Voor wie of wat zou ik het doen? Vooral op de laatste vraag is het moeilijk om een rationeel antwoord te geven. Uiteindelijk start ik vooral vanuit een gevoel: ik wil graag reflecteren, delen, inspireren en uiteindelijk ook bewuster leven.

Het was niet toevallig tijdens een lange duurloop eerder deze week dat ik uiteindelijk het besluit nam om met een blog te starten (als marathon loper heb je wekelijks wel wat uurtjes tijd om al lopend na te denken). Het zal ongetwijfeld niet de laatste keer zijn dat ik iets over hardlopen zal vertellen, ik ben er dan ook een beetje (veel?) door bezeten.

Tijdens diezelfde duurloop schoot me ook ineens de naam binnen die ik aan mijn blog wou geven: Speelse Bever … en dat is niet toevallig de totem die ik bij de Scouts heb gekregen. Ik ben fier op die totem en ik vind dat ie nog steeds erg goed bij me past.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABeavers are ingenious builders, orchestrating megalith dams that can change the flowing course of entire rivers. This makes the beaver an analogy for building our up dreams.
In essence, the beaver tells us to believe in our dreams as if they were real. Build on them as if the dream is your reality. Change the course of your life flow by structuring your life with a goal to coax your dreams into your physical

reality. http://www.whats-your-sign.com/animal-symbolism-beaver.html

Bevers creëren hun eigen leefomgeving die ze volledig naar hun hand zetten. Ze bouwen dammen en kanaaltjes van makkelijk 150 meter lang (zelfs 800 meter is geen uitzondering!) waarmee ze de waterhoogte in hun burcht kunnen constant houden en hun fourageergebied kunnen uitbreiden. Het creëren van zo’n leefgebied is niet iets dat van de ene dag op de andere gebeurt. Het zijn bijzonder vindingrijke bouwers die groot durven denken. Als ondernemer vind ik dit erg inspirerend!

Bevers kunnen bomen van wel 25 centimeter doorknagen in minder dan 4 uur tijd. En zwemmen kunnen ze als de beste en kunnen tot 15 minuten lang onder water blijven! Als trail- en marathonloper heb ik respect voor hun doorzettings- en uitbever-familyhoudingsvermogen!

But it’s not all work and no play in the Beaverville. Play, enjoyment, fun and games are also among the beaver animal symbolism. Specifically, the beaver shares quality time with family. 

En ook dit laatste kenmerk van een bever ligt me nauw aan het hart. Familie en vrienden zijn erg belangrijk voor me, ik beschouw mezelf dan ook als een familieman.  En dat mijn adjectief “speels” goed gekozen is, dat zullen de mensen die me kennen wel kunnen beamen!

Het zal jullie daarom niet verbazen dat ik het op mijn blog regelmatig zal hebben over 3 van mijn belangrijkste passies: ondernemen, marathon/trail lopen, familie/vrienden (in willekeurige volgorde 😉 ).

Afsluiten doe ik graag met volgende quote

The beaver says:
“yeah, it’s great to have dreams, but you have to work at them to make them real!”

Met speelse groeten,

Bart